Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les mer

Anker satser stort i Meløy

19.12.2018

MELØY: – Caviar fra størfisk kan bli vår nye storsatsing i Meløy med opptil 30-50 nye arbeidsplasser, sier gründer og daglig leder i Polarfisk AS, Anker Bergli (65).

Basert på artikkel publisert i Meløyavisa 19.12.2018.

Idéen om produksjon av russisk caviar i Meløy fikk Anker Bergli i et selskap der den eksklusive matvaren ble servert.

– Hm… Dette må da være mulig å få til å produsere hjemme i Meløy, konkluderte Bergli etter diskusjon med flere av festdeltagerne. (Fra artikkel)

Dette var startskuddet for Polarfisk AS.

Eneste i Norge

Etter mange år med innhenting av konsesjoner, kapital og fagkompetanse er han nå virkelig godt i gang. Polarfisk har nå 60.000 egenklekkede Størfisk i anlegget i Bærangfjord. Største fisk har passert 2 kilo i vekt.

– Fisken har gode egenskaper for oppdrett og er uten sykdom av noe slag, sier Bergli til Meløyavisa.

Polarfisk er eneste selskap i Norge som har konsesjon til oppdrett av størfisk.

Stort markedspotensiale

Stør er en utryddingstruet fiskeart. Det foregår et utbredt tyvfiske og mesteparten av den russiske caviaren som omsettes på verdensmarkedet kommer fra ulovlig fangst.

Bergli anslår at potensialet for den eksklusive caviaren er på omkring 1.500 tonn årlig.

– Når man tenker på at det i dag kun omsettes 250 tonn globalt, sier det seg selv at dette er et marked med potensiale, sier Bergli.

I første fase planlegger Bergli en produksjon av fem tonn caviar. Dette kan gi en omsetning på 120 – 150 millioner kroner for Polarfisk AS.

Senere planlegger selskapet en ytterligere ekspansjon av produksjonen.

Fagkompetanse

Polarfisk har knyttet til seg fagpersoner som har stor kompetanse innen havbruk og landbasert oppdrett.

Bergli har selv en bachelor innen havbruk, ledelse, salg og markedsføring. Bergli har blant annet også erfaring fra landbasert oppdrett av ishavsrøye.

Ann Cecilie Ursin Hilling er aksjonær og styremedlem i Polarfisk AS. Hun har en master i havbruk med spesialisering innen sjømatkvalitet.

I tillegg har selskapet knyttet til seg en faggruppe på seks støttespillere med nødvendig kompetanse.

Utvidelse av produksjonsanlegget

Det landbaserte oppdrettsanlegget i Bærangfjorden trenger en opprustning.

– Parallelt med oppdrettsproduksjonen og utviklingen videre, jobber vi med ny lokasjon for produksjonen, sier Bergli til Meløyavisa.

Selskapet vurderer flere mulige lokasjoner for et nytt anlegg, samtidig som utvidelser på eksisterende anlegg vurderes.

Polarfisk forventer å avklare og inngå avtaler for utvidelser eller nybygg i løpet av første halvår 2019.

Markedsføring og salg

På tampen av 2018 inviterte Polarfisk AS til emisjon for å skaffe kapital til forbedringer av anlegget og forberedelser for markedsføring og salg.

– Det jobbes også parallelt med markedsføring og fremtidig distribusjon i et samarbeid med seriøse aktører som kan sitt fagfelt, sier Bergli.

Basert på artikkel publisert i Meløyavisa 19.12.2018.