Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les mer

Miljøvennlig oppdretter søker investorer

25/10/2019


Polarfisk har et miljøvennlig landbasert oppdrettsanlegg for stør og produksjon av russisk kaviar. Selskapet renser og gjenbruker 99% av vannet i anlegget.

Polarfisk har bygget et miljøvennlig landbasert oppdrettsanlegg for stør og produksjon av eksklusiv russisk kaviar. Selskapet investerer i resirkuleringsanlegg som renser og gjenbruker 99% av vannet i anlegget. Videre benyttes en industriell varmepumpe for oppvarming av vannet slik at støren får optimale vekstforhold til lavest mulig kostnad. Landbasert oppdrett gir også fordeler med lav risiko for sykdom, ingen rømming og raskere tilvekst.

Polarfisk AS er Norges eneste produsent av eksklusiv russisk kaviar. Selskapet har sikret seg landets eneste konsesjon for oppdrett av stør, samt alle nødvendige tillatelser for produksjon og salg av russisk kaviar.

Polarfisk inviterer aksjonærer og andre interessenter til å tegne seg i en kapitalutvidelse som har tegningsfrist 6. November 2019 kl 16:00.

Moderne resirkuleringsanlegg

Polarfisk har investert i et moderne resirkuleringsanlegg (RAS) som renser vannet i det landbaserte lukkede oppdrettsanlegget. Anlegget vil vere i full drift i løpet av 2020.

RAS-anlegget sørger for at vannkvalitet og temperatur i anlegget er optimal og at det er god bevegelse i vannet. Dette fører til god velferd for støren og gode vekstvilkår.

– Vi har hele tiden hatt fokus på å bygge et bærekraftig landbasert oppdrettsanlegg, sier daglig leder Anker Bergli. I vårt tilfelle har også godt miljø likhetstegn med god økonomi. RAS-anlegget bidrar til optimale vekstforhold, russisk kaviar av ypperste kvalitet og reduserte kostnader til oppvarming.

 En av fordelene med landbasert oppdrett sammenlignet med havbruk er at vanntemperaturen i anlegget kan reguleres for å skape optimale forhold for vekst og igangsetting av gyting.

Polarfisk benytter en industriell varmepumpe for å varme opp vannet så miljøvennlig og rimelig som mulig. RAS-anlegget sørger for at 99% av vannet i anlegget kan gjenbrukes, og dermed bevares vanntemperaturen.

Landbasert oppdrett betyr også at anlegget ikke forurenser havbunnen, redusert sykdomsrisiko, samt ingen risiko for rømming. Tidligere i år var det mange havbruk som fikk forgiftet store mengder fisk av alger og lakselus er et tilbakevendende problem.

– Stør er en flott og stabil fisk for oppdrett med liten sykdomsrisiko, sier Bergli. Med oppdrett på land unngår vi rømming og har vesentlig lavere sykdomsrisiko. I tillegg kan vi bruke vanntemperatur og fôr til å regulere tilvekst og gyting.

 RAS-anlegget reduserer behovet for nytt vann i anlegget sammenlignet med et tradisjonelt gjennomstrømningsanlegg. RAS-anlegget har et lite inntak av “spedevann” og lite utløp av spillvann. Polarfisk forurenser ikke miljøet, da alt spillvann blir renset.

Russisk kaviar i verdensklasse

Polarfisk har omkring 40.000 stør av artene russisk stør og sterlett i størrelser fra 30 gram til 3,5 kilo. Noen av sterletten som ble klekket tilbake i 2016 har nå annlegg til rogn og selskapet forventer første uttak av rogn senere i år eller tidlig i 2020.

RAS-anlegget sørger for god økonomi da optimal vanntemperatur i anlegget er 18-22 grader for få best mulig vekstforhold for støren. 99% av vannet i anlegget gjenbrukes for å unngå å varme opp elvevannet som holder en temperatur på mellom 1-12 grader avhengig av årstid.

– Vi har god tilgang på rent vann, bærekraftig og rimelig vannkraft, samt god kompetanse og fôr av beste kvalitet. Norsk sjømat nyter også stor anerkjennelse internasjonalt. Jeg mener Polarfisk har alle forutsetninger for å skape en russisk kaviar i verdensklasse, sier den entusiastiske caviar-gründeren

Polarfisk har også valgt en produksjonsmetode som gir best mulig kvalitet på produktene. Ved uttak av rogn vil Polarfisk “stryke” støren – en prosess der rognen masseres ut av fisken når den er klar for gyting. Med denne produksjonsmetoden skades ikke fisken og kvaliteten på rognen fra stør blir bedre etterhvert som fisken blir eldre.

– Vi vil aktivt foredle biomassen gjennom egenklekket stør, samt gjennom import av stør fra andre europeiske caviarprodusenter. Vi har god dialog med flere mulige samarbeidspartnere som har felles interesse av å bevare stør-bestanden, sier Anker Bergli.

Polarfisk Arctic Sturgeon Caviar

Polarfisk forbereder nå første testproduksjon av Polarfisk Arctic Gold Sturgeon Caviar som lages av rogn fra sterlett. Kaviar fra sterlett har mindre egg med en eksklusiv smak som minner om Sevruga Caviar.

For å komme raskere i gang med produksjonen av selskapets to andre produkter, har selskapet nå bestilt en leveranse av cirka to tonn voksen gytemoden hunnfisk av artene sibirstør og russisk stør.

– Vi forventer produksjon av cirka 500 kilo russisk kaviar i løpet av 2021, sier Anker Bergli. Det er en svært viktig milepæl for oss å komme i produksjon og salg. Ved å importere voksen gytemoden stør kan vi fremskynde produksjon og internasjonalt salg.

Polarfisk Arctic Black Sturgeon Caviar produseres av rognen fra sibirstør. Smaken ligner på Osetra Caviar. Perlene er i middels størrelse, med en øm struktur som får kaviaren til å smelte på tungen. Polarfisk forventer å gjøre de første leveransene av Arctic Black i 2021.

Rognen fra russisk stør benyttes til å produsere Polarfisk Arctic Diamond Sturgeon Caviar. Denne caviaren har større, mer gyldne og møre egg og er vår mest eksklusive kaviar. Smaken minner om Beluga Caviar. Arctic Diamond Sturgeon Caviar leveres som “Malossol” med mindre salt for å fremheve den eksklusive nøtteaktige smaken. Også Arctic Diamond forventes å bli leveringsklar i 2021.

Emisjon i Polarfisk AS

Polarfisk inviterer nå aksjonærer og andre interessenter til å delta i en emisjon på inntil 9 millioner kroner. Pengene fra emisjonen skal benyttes til fortsatte investeringer i oppdrettsanlegget, drift av selskapet, samt markedsføring av Polarfisk Arctic Sturgeon Caviar.

Tegningsfrist for emisjonen er den 6. November 2019 kl 16:00.