Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les mer

Rehabilitering av Hall 2 - viktig milepæl

18.11.2022

Polarfisk AS har over en lengre periode rehabilitert Hall 2 i anlegget.  Det var opprinnelig et gjennomstrømmingsanlegg for smoltproduksjon satt opp i 1978. I løpet av 2019-2022 har Polarfisk rehabilitert og bygget anlegget om til et moderne RAS-anlegg for produksjon av stør. Rehabiliteringen har tatt lengre tid enn først planlagt, både på grunn av begrensede midler, men også på grunn av corona-pandemien.

 

I løpet av perioden har vi fått fantastisk hjelp av ulike aktører. Det elektriske anlegget er oppgradert av Meløy Elektro. De har også stått for alle nye installeringer.  Alle oppdrettskarene i hallen er rehabilitert av Namdal Plast AS. Håkon Sveis og Industriarbeid AS og Skabex AS har bidratt ved påbygging av tekniske rom og diverse monterings- og anleggsarbeid.

 

Et komplett overvåkningssystem fra Oxyguard som gir styring og kontroll over alle komponentene og kritiske punkter i RAS-anlegget er levert og programmert av Sterner AS. Sterner har også levert teknisk utstyr til RAS-anlegget som filter, oksygenanlegg og ozonanlegg. Det tekniske utstyret er montert av Polarfisk, mens Polarplast AS har utført mesteparten av rørarbeidet.

 

En ny forskrift som gjelder for landbaserte anlegg trådte i kraft 1.1.2022. Alle anlegg må registrere en omfattende rømmingsteknisk rapport hos Fiskeridirektoratet før brukstillatelse blir utstedt. I den forbindelse har Norconsult AS gjennomført en geoteknisk undersøkelse på området. Rambøll har gjennomført tilstandsfastsetting av anleggets rømmingssikkerhet i henhold til NS9416 (www.standard.no/no/nettbutikk/produktkatalogen/produktpresentasjon/ åpnes i nytt vindu) og utarbeidet rømmingsteknisk rapport for Hall 2.