Personvern og informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. Det brukes også informasjonskapsler for analyse av trafikk på nettsiden. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at nettsiden ikke vil fungere optimalt.

Les mer

Rekordinteresse for emisjon i Polarfisk

18.10.2019


Daglig leder i Polarfisk AS, Anker Bergli, melder om rekordstor interesse for den pågående emisjonen i selskapet. – Vi har mottatt godt over hundre bestillinger den siste uken og svært hyggelige tilbakemeldinger fra aksjonærene og andre interessenter, sier Bergli. Nå har selskapet gjort en avtale om leveranse av cirka to tonn gytemoden hunnfisk for å komme raskere i gang med produksjon av Polarfisk Arctic Sturgeon Caviar, samt internasjonalt salg.

Polarfisk AS er Norges eneste produsent av eksklusiv russisk kaviar. Selskapet har sikret seg landets eneste konsesjon for oppdrett av stør, samt alle nødvendige tillatelser for produksjon og salg av russisk caviar.

Polarfisk inviterer aksjonærer og andre interessenter til å tegne seg i en kapitalutvidelse som har tegningsfrist 6. November 2019 kl 16:00.

– Det er rekordstor interesse for emisjonen både fra eksisterende aksjonærer og andre interessenter. Jeg kan ikke gå ut med detaljer, men vi er godt i rute for å fulltegne emisjonen, sier Anker Bergli.

VIL KOMME I PRODUKSJON RASKERE

Polarfisk har omkring 40.000 stør av artene russisk stør og sterlett i størrelser fra 30 gram til 3,5 kilo. Noen av sterletten som ble klekket tilbake i 2016 har nå annlegg til rogn og selskapet forventer første uttak av rogn i 2021.

– Vi forbereder nå første produksjon av Polarfisk Arctic Gold Sturgeon Caviar som lages av rogn fra Sterlett, sier daglig leder Anker Bergli. Caviar fra Sterlett har mindre egg med en eksklusiv smak som minner om Sevruga Caviar.

For å komme raskere i gang med produksjonen av selskapets to andre produkter, har selskapet nå bestilt en leveranse av cirka to tonn voksen gytemoden hunnfisk av artene sibirstør og russisk stør.

– Vi forventer produksjon av inntil 500 kilo russisk caviar i løpet av 2021, sier Anker Bergli. Det er en svært viktig milepæl for oss å komme i produksjon og salg. Ved å importere voksen gytemoden stør kan vi fremskynde produksjon og internasjonalt salg.

Polarfisk Arctic Black Sturgeon Caviar produseres av rognen fra sibirstør. Smaken ligner på Osetra Caviar. Perlene er i middels størrelse, med en øm struktur som får kaviaren til å smelte på tungen. Polarfisk forventer å gjøre de første leveransene av Arctic Black i 2021.

Rognen fra russisk stør benyttes til å produsere Polarfisk Arctic Diamond Sturgeon Caviar. Denne caviaren har større, mer gyldne og møre egg og er vår mest eksklusive kaviar. Smaken minner om Beluga Caviar. Arctic Diamond Sturgeon Caviar leveres som “Malossol” med mindre salt for å fremheve den eksklusive nøtteaktige smaken. Også Arctic Diamond forventes å bli leveringsklar i 2021.

RUSSISK CAVIAR I VERDENSKLASSE

Polarfisk har betydelige konkurransefortrinn som følge av landbasert oppdrett nord for polarsirkelen. Med oppdrett på land er risiko for sykdom svært lav. Videre kan vanntemperaturen justeres slik at fisken får optimale vekstvilkår.

Polarfisk har en konsesjon for uttak av rent og friskt elvevann fra Storågavassdraget som er utløpet til isbreen Svartisen. Selskapet har investert i et renseanlegg (RAS) som renser vannet i anlegget for gjenbruk og en industriell varmepumpe for oppvarming av vannet.

RAS-anlegget og varmepumpen sparer selskapet for store kostnader til oppvarming av vannet i anlegget. Støren har best vekstvilkår i 18 – 22 grader vann, mens elvevannet bare holder 1-12 grader avhengig av årstid. Med RAS-anlegget gjenvinnes 99% av vannet – og dermed vanntemperaturen – samtidig som støren får rent og friskt vann.

Alt vann som slippes ut blir også renset slik at selskapet ikke forurenser miljøet.

– Vi har god tilgang på rent vann, bærekraftig og rimelig vannkraft, samt god kompetanse og fôr av beste kvalitet. Norsk sjømat nyter også stor anerkjennelse internasjonalt. Jeg mener Polarfisk har alle forutsetninger for å skape en russisk kaviar i verdensklasse, sier den entusiastiske kaviar-gründeren

 Polarfisk har også valgt den produksjonsmetoden som gir høyest mulig kvalitet på produktene. Ved uttak av rogn vil Polarfisk “stryke” støren – en prosess der rognen masseres ut av fisken når den er klar for gyting. Med denne produksjonsmetoden skades ikke fisken og kvaliteten på rognen fra stør blir bedre etterhvert som fisken blir eldre.

– Vi vil aktivt foredle biomassen gjennom egenklekket stør, samt gjennom import av stør fra andre europeiske caviarprodusenter. Vi har god dialog med flere mulige samarbeidsparnere som har felles interesse av å bevare stør-bestanden, sier Anker Bergli.

 VIL IMPORTERE VOKSEN STØR

Aktiv forvaltning av biomassen betyr også at Polarfisk kan øke produksjonen raskere ved import av voksen fisk flere ganger per år. Selskapet har også en egen avdeling for settefisk, der selskapet vil foredle smolt fra egen eller importert størrogn.

– Vi har inngått en avtale om kjøp av 16 dekar utbyggbar mark på naboeiendommen som skal brukes til å utvide med flere nye produksjonshaller etterhvert som biomassen vokser, sier Anker Bergli. Muligheten til å ta imot voksen stør medfører selvsagt at vi kan utvikle biomassen og øke produksjonen raskere.

 Polarfisk ønsker å importert levende voksen fisk flere ganger hvert år. Dette gir muligheter til å ta inn flere titalls tonn med voksen gytemoden fisk hvert år dersom selskapet ønsker å øke produksjonen raskere.

FORVENTER GOD LØNNSOMHET

Russisk kaviar er verdens mest eksklusive og kostbare matvare. Størcaviar omsettes på verdensmarkedet til priser opp til 150.000 kroner per kilo avhengig av art og kvalitet. Polarfisk har fastsatt salgspris til forbruker i intervallet 22.000 – 32.000 norske kroner for selskapets tre første produkter.

– Vi har en enormt stor konsesjon på inntil 650 tonn stør. Avhengig av art kan støren produsere rogn av god kvalitet i mellom 10 til 30 år. Hver hunnfisk gyter rogn tilsvarende 5 – 25% av sin egen vekt med 15 til 17 måneders mellomrom, forutsatt optimale temperaturforhold.

Innen 2025 planlegger Polarfisk å produsere 10 tonn russisk caviar per år, noe som kan bli svært lønnsomt for selskapet. Polarfisk forventer en produksjonskostnad på 5.000 – 7.000 kroner per kilo og vil dermed sitte igjen med solide marginer.

– Ved produksjon av 10 tonn caviar forventer vi en omsetning på inntil 200 millioner kroner med et resultat på inntil 135 millioner kroner, sier Bergli. På sikt kan vi produsere mer enn 30 tonn russisk caviar av ypperste kvalitet hvert år med den konsesjonen vi har.

EMISJON I POLARFISK AS

Polarfisk inviterer nå aksjonærer og andre interessenter til å delta i en emisjon på inntil 9 millioner kroner. Pengene fra emisjonen skal benyttes til fortsatte investeringer i oppdrettsanlegget, drift av selskapet, samt markedsføring av Polarfisk Arctic Sturgeon Caviar.

Tegningsfrist for emisjonen er den 6. November 2019 kl 16:00.